2009-08-25 - KISTA

Juridisk engelska med Celgene Nordic

Executive English är glada över att få introducera såväl en ny kund som en ny språkkonsult. Celgene är ett multinationellt läkemedelsföretag med verksamhet över en stor del av världen. Då företagets verksamhet inom läkemedelsforskning och läkemedelsframställning många gånger har juridiska aspekter kommer Celgene att utbildas av en av våra experter på juridisk engelska, Catherine Paytash Thuresson, som bland annat skrivit en artikel i Stanford Law Review som berör juridiska aspekter runt patientsäkerhet*.

– När vi nu har två konsulter med juridisk bakgrund kommer vi att satsa lite extra på att hitta kunder som behöver hjälp med juridisk engelska där vi kan erbjuda allt från grundläggande engelska kurser med juridisk terminologi som del av helheten till mer konsultativa tjänster inom internationell juridik generellt och amerikansk tillämpning av lagen i synnerhet, säger Julia Linden-Hill i en kommentar.

*”The Learned Intermediary Doctrine and Patient Package Inserts: A Balanced Approach to Preventing Drug-Related Injury. Catherine A. Paytash; Stanford Law Review, Vol. 51, 1999″