2012-11-07 - Göteborg

Executive English rivstartar i Göteborg.

Executive English rivstartar i Göteborg med en ny konsult och två nya kunder under två hektiska veckor.

Efter att ha tillkännagivit den 10 september att man ämnade starta verksamhet i Göteborgsområdet så tog det inte mer än några veckor förrän Executive English var fullt aktiva i området.  Efter en mycket lyckad rekryteringskampanj med flera mycket kompetenta sökande så anlitades Dennis Hopkins som ny konsult för Göteborgsområdet under vecka 42 och inom de närmsta dagarna så skrev de första två kunderna i området, Svitzer och Swedish Oat Fiber, på sina respektive utbildningsförslag och i mitten av vecka 44 startades de första lektionerna.

– Vi är jättenöjda med utvecklingen i Göteborgsområdet, säger Per Wassgren, som är ansvarig för Göteborgsområdet samt utbildningar i England hos Executive English.

– Vi hade sneglat lite åt Göteborg under en tid då vi hade fått signaler om att den typ av skräddarsydda lösningar med stort kvalitetsfokus som vi står för saknades lite i Göteborg och nu känns det skönt att vi är igång på allvar, fortsätter Per.

– I Dennis Hopkins har vi också fått den typen av konsult som vi gillar. Han har erfarenhet från såväl chefsjobb som eget företagande och från att röra sig inom såväl den privata sfären som offentlig sektor och ideell verksamhet. Han har dessutom den unika egenskapen av att vara intresserad av såväl kultur som teknik och kommersiell verksamhet och i kombination med hans personlighet gör det honom till en perfekt representant för Executive English, avslutar Per.

Svitzer Sverige AB är ett bolag inom A.P. Moller – Maersk gruppen med ca 4,500 anställda i 40 länder världen över. Företaget arbetar med lotsning, sjöräddning, bogsering och liknande uppgifter fokuserade på support och säkerhet till sjöss.

Swedish Oat Fiber utvecklar produkter med havre som bas. Havrens betaglukaner har vetenskapligt vederlagda hälsoeffekter och Swedish Oat Fiber utvecklar nya hälsoprodukter med dessa som bas från sin egen anläggning på Hallandskusten. Dessa produkter exporteras redan idag över större delen av världen via företags distributionskanaler.