Testa dig själv!

Gör vårt snabbtest så får du direkt svar på hur du klarat dig inom tre områden; verbformer, prepositioner och ordförråd.

Affärskultur UK/US/Global

George Bernhard Shaw myntade en gång den berömda frasen ” Two nations divided by a common language” i sin beskrivning av USA och Storbritannien och faktum är att även om man officiellt talar samma språk i England, Skottland, Irland, Kanada, Australien, Nya Zeeland och USA så är skillnaderna stora när det gäller hur man använder språket.

Men stavning och ord är ändå de mindre skillnaderna och kanske mindre viktiga då man på båda sidor av Atlanten börjar vänja sig vid dessa avvikelser. Det är svårare med rent kulturella skillnader och här finns skillnader på många plan. Hur man klär sig, hur man tilltalar överordnade och underordnade, hur tydlig och direkt man är när man uttalar sig; en engelsman som säger ”it would be good if you looked in to this rather urgently” menar i stort sett samma sak som en amerikan som säger ”fix it now”.

Vi har nöjet att ha såväl amerikanska som brittiska konsulter. Det gör att vi kan skräddarsy utbildning som tar upp kulturella aspekter av att göra affärer eller kommunicera med människor från såväl de engelsktalande länderna i världen som med andra länder.

Välkommen att höra av dig!

Ring 073-600 44 16 eller maila
julia@executiveenglish.se
så kontaktar jag dig inom kort.