2009-06-03 - STOCKHOLM

Executive English värvar jurist med examen från Stanford Law School och 5 år på toppbyrå i Silicon Valley.

Executive English är glada och framför allt mycket stolta över att kunna presentera sin senaste medarbetare, Catherine Paytash Thuresson, som bl a kommer att jobba med affärsengelska, juridisk engelska och annan specialistengelska inom skatt, mergers & acquisitions och internationella affärstransaktioner.

Catherine har en examen med toppbetyg från Stanford Law School, ett av USA:s absolut högst rankande universitet inom juridik, och över 5 års arbetslivserfarenhet som jurist hos Fenwick & West LLP, en av norra Kaliforniens ledande byråer med ett antal av Silicon Valleys mest framstående IT och hightech företag som kunder. Hos Fenwick & West var hon främst involverad inom affärsjuridik och skattefrågor som till exempel omstruktureringar, M&A och komplexa internationella affärstransaktioner, men hon har även breda kunskaper inom andra juridiska frågor inklusive civilrätt, brottsmål, intellektuella rättigheter, mm. Förutom sin juridiska bakgrund har Catherine även erfarenheter som chef inom ett detaljhandelsföretag.

Catherine har ett brinnande intresse för det engelska språket som hon underhållit genom att handleda forskningsstudenter, studera vid University of York i England samt att skriva och redigera artiklar i olika sammanhang, inklusive en publicerad artikel i prestigefyllda Stanford Law Review. Catherine ser fram emot att nu få kanalisera sin passion för det engelska språket genom att hjälpa sina elever med att utveckla engelskan till ett högeffektivt affärsverktyg.

– Vi är otroligt glada att Catherine beslutat sig för att börja hos oss. Catherine är en person som alltid strävar efter väldigt höga mål och hon kommer att bli en utmärkt handledare för krävande klienter inte bara inom det juridiska området. Catherine är också en mycket positiv och framåt person som kommer att bidra till den framtida utvecklingen av företaget, säger Julia Linden-Hill i en kommentar.