2010-01-18 - STOCKHOLM och NORRKÖPING

Efterfrågan på skräddarsydda kurser i engelska ökar snabbare än konjunkturen.

Redan två veckor in på det nya året kan Executive English presentera fyra nya kunder, Rewir, Trygghetsrådet, Sweco Structures och Proact IT Group, samtidigt som man har lika många andra nya kunder som ligger i förhandlingar om att starta utbildning. Totalt sett ligger efterfrågan på en högre nivå än någonsin tidigare i företagets historia.

– Efterfrågan på kurser i engelska har ökat markant under den senaste tiden och framför allt har intensivkurser blivit väldigt populära, säger Julia Linden-Hill, grundare av Executive English. Den senaste månaden har vi förutom en ökad mängd förfrågningar gällande våra vanligaste veckovisa kurser fått ett antal förfrågningar om skräddarsydda intensivkurser. Förra veckan startade vi t ex en intensivkurs i engelsk copywriting på uppdrag av Trygghetsrådet i Norrköping och den här veckan är vi på Proact IT group i Kista för ännu en intensivutbildning, fortsätter Julia.

– Det verkar som om att allt fler företag inser hur viktigt det är att inte bara erbjuda statisk information på engelska men att även kunna förhandla, diskutera, umgås och ge professionella presentationer i internationella sammanhang och många verkar ha bråttom att nå resultat och därav den ökade efterfrågan på just intensivkurser. Att våra förfrågningar inte bara ökar utan dessutom blir mer industrispecifika tror jag beror på att man upptäckt vilken bred kompetens våra konsulter besitter inom ämnen som juridik, teknik, finans, IT/Telecom, politik, bistånd, m.m. avslutar Julia.