2013-01-11 - Stockholm, Göteborg, Karlstad och Norrköping

Efterfrågan på utbildning i affärsengelska ökar igen.

Executive English märkte definitivt av en avmattning av efterfrågan i slutet av 2012 och en tendens till att kunderna sköt inköpsbeslut framåt i tiden. Större organisationer pekade på osäkerheten i omvärlden med USAs budgetförhanlingar, eurokrisen och en avmattning i Kina som anledningar till en avvaktande hållning och mindre företag drogs säkert med i den allmänna stämningen men enligt Julia Linden-Hill har vinden nu vänt:

– Ja definitivt, säger Julia, USA lyckades få till en slags budgetlösning, oron över euron har mattats och Kina växer igen samtidigt som ingen av de regionala politiska konflikterna eskalerats på ett sådant sätt att utsikterna för världsekonomin skadats. Detta i samband med att det är ett nytt år och att nya budgetar finns tillgängliga har gjort att ordernivån skjutit i höjden efter nyår, fortsätter Julia. Vi har tagit order från såväl nya som gamla kunder och de är spridda över såväl stora som mindre företag och offentlig verksamhet.

– Vi har även fått en relativt stor geografisk spridning på vår verksamhet och kommer de närmaste månaderna att utbilda i såväl Stockholm som Göteborg, Karlstad och Norrköping, fortsätter Julia, och mera är på väg in så man kan verkligen säga att det för oss just nu verkligen är ett gott nytt år, avslutar Julia.

Bland de nya kunderna som startat sin utbildning hos Executive English efter nyår finns bland andra Orjala & Partners, Amphenol, Samtrafiken, Concent och Trafikverket.